Doktor Iichiroh Ohhira

Dr Iichiroh Ohhira, auhinnatud mikrobioloog ja Dr.OHHIRA® probiootiliste preparaatide väljatöötaja, sündis 1936. aastal Jaapanis Osakas. Ta õppis Okayama Ülikoolis ja sai oma esimese teaduskraadi põllumajanduse alal. Lõpetamise järel töötas dr Ohhira maastikuarhitektina, mille käigus puutus ta esimest korda kokku piimhappebakteritega. Olles Malaisias tööl, jäi ta haigeks ning seedehäirete leevendamiseks pakkus üks kohalik elanik talle „maagilist eliksiiri“, mis tema halba enesetunnet üllatavalt kiiresti parandas ning samal ajal temas professionaalset huvi tekitas.

Pärast selle Malaisia toote uurimist amatöörteadlasena oli dr Ohhira otsustanud välja uurida selle „maagilise eliksiiri“ saladused ja selle, kuidas kogu inimkonnal eliksiirist kasu oleks. Seejärel naasis ta Okayama Ülikooli, et omandada teine teaduskraad mikrobioloogias. Oma õpingute käigus ja ka hiljem mikrobioloogia doktorantuuris õpinguid jätkates, uuris dr Ohhira talle huvipakkuvat „eliksiiri“ edasi ning avastas, et see kujutas endast kääritatud (fermenteeritud) toitu, mis sisaldas erinevaid piimhappebakterite tüvesid. Lisaks leidis ta, et selles segus sisalduvate piimhappebakterite jõud tulenes aastatepikkusest tavatemperatuuril kääritamisest, mis võimaldas headel bakteritel tugevamaks saada ning nõrgad bakterid hävitada.

Dr Ohhira keskendus Kagu-Aasias paljudele kääritatud toiduainetele ja uuris erinevate piimhappebakterite omadusi. Pärast 189 piimhappebakteri liigi omaduste võrdlemist, mis olid eraldatud paljudest erinevatest kääritatud toiduainetest ning arvukaid korduskatseid, tuvastas ta viimaks ühe piimhappebakteri, mille proteolüütiline aktiivsus oli ligikaudu 6,25 korda kõrgem kui tavalistel piimhappebakteritel. Tema avastatud piimhappebakter sai nimeks „TH10“ ja dr Ohhira oli veendunud, et suudab luua enda vast avastatud piimhappebakteriga kvaliteetseid kääritatud toiduaineid.

Dr Ohhira mõistis loodusele omast õiget ajastust ja austas seda ning teda innustas mõte arendada välja kääritamise metoodika, mis võimaldaks tal ülemaailmsel tasemel midagi kasulikku ära teha, et see tagaks kogu inimkonnale tervise ja pika eluea. Oma kääritamisprotsessi jaoks valis ta välja ainult sellised kodumaal kasvatatud köögi- ja puuviljad, mille toitainete väärtus oli kõige suurem. Ta testis erinevaid piimhappebakterite kombinatsioone ning viis läbi mitmeid katse ja eksituse meetodi korduskatseid.

Dr Ohhira sai TH-10 teadusliku avastamise eest ka maineka Gusi rahupreemia.
Pärast enam kui kümme aastat kestnud teaduslikke katseid, järeldasid dr Ohhira ja tema Okayama Ülikooli teadlastest koosnenud uurimisrühm, et nad on jõudnud piisavale arusaamale piimhappebakterite saladuste osas ning on valmis alustama selle segu koostisainete paljundamist, mis võimaldaks neil pakkuda inimestele sarnast tervistava toimega segu, mis aastaid tagasi dr Ohhirale nii suurt mõju oli avaldanud. Selline on Dr.OHHIRA® probiootikumide tagasihoidlik kujunemislugu.

1991. aastal autasustas Jaapani Piimateaduse Ühing dr Ohhirat tema teadusartiklite eest, mis kirjeldas piimhappebakteri E. faecalis TH10 ainulaadset tüve. See tüvi oli kõigist teistest bakterioloogidele tuntud piimhappebakterite tüvedest 6,25 korda tugevam. Seda leidub vaid Dr.OHHIRA® probiootikumides ja teistes dr Ohhira toodetes.

Dr Ohhirat on autasustatud Dr.OHHIRA® probiootikumide välja arendamise eest ka rahvusvahelisel tasemel. Tema töödele on korduvalt viidanud mitmed kõrgetasemelised Rahvusvahelise Meditsiiniühingu väljaanded ja 2004. aastal sai temast esimene jaapanlane, kes saanud teaduslike avastuste vallas Gusi rahupreemia, mis võrdub oma valdkonnas tähtsuselt Nobeli rahupreemiale.

Dr. Ohhira in the Lab with his protégé, Dr. Muneaki TakahataDr Ohhira on enam kui 20 piimhappebakterite kohta avaldatud teadusartikli autor või kaasautor. Tema peamised uurimisvaldkonnad on järgmised:

• piimhappebaktereid ja teisi kasulikke mikroorganisme kasutavate allergiavastaste toitude alane uurimis- ja arendustöö;
• kemikaalivaba orgaanilise taime- ja puuviljakasvatuse edendamine, sealhulgas viljumisega seotud probleemide ennetamine piimhappebakterite ja erinevate kasulike mikroorganismide abil;
• uurimistöö kemikaalivabade golfiväljakute teemal, rakendades piimhappebakterite ja teiste kasulike mikroorganismide kasulikkust.

Dr. Ohhira on New Yorgi teaduste akadeemia, Jaapani bakterioloogiaühingu, Jaapani tervisliku ja toitainerikka toidu liidu, Jaapani pruuliühingu, Jaapani toiduteaduse ja -tehnoloogia ühingu, Jaapani toidumikrobioloogia ühingu, Jaapani bioteaduste, biotehnoloogia ja agrokeema ühingu, Jaapani piimateaduse ühingu, Jaapani mullateaduse ja taimetoitainete ühingu, Jaapani piimhappebakteriühingu, Jaapani veterinaarteaduse ühingu, Jaapani viroloogiaühingu ning antibakteriaalsete ja seenevastaste ainete ühingu tunnustatud liige. Ta on andnud loenguid Jaapani, Korea ja Malaisia ülikoolides ning töötanud konsultandina erinevate Hiina valitsusasutuste juures. Aastal 2014 oli ta ka maineka Gusi rahupreemia laureaat.

Kui soovite mõne termini kohta lisateavet, vaadake palun meie probiootikumide terminoloogia sõnastikku.

0
0
    0
    Teie ostukorvi
    Teie ostukorv on tühi Tagasi poodi