+372 53 233 238 info@ohhira.ee
Dr. Iichiroh Ohhira, PH.D.

Dr. Iichiroh Ohhira, auhinnatud mikrobioloog ja Dr. OHHIRA® probiootiliste preparaatide väljatöötaja, sündis 1936. aastal Jaapanis Osakas. Ta õppis Okayama ülikoolis ning omandas oma esimese teaduskraadi põllumajanduse alal. Pärast ülikooli lõpetamist töötas dr Ohhira maastikuarhitektina, mille käigus puutus ta esimest korda kokku piimhappebakteritega.

Maastikuarhitektikarjääri alguses määrati dr. Iichiroh Ohhira töötama Malaisiasse kavandatava suurprojektiga, kus ta pärast kohalikult valmistatud joogi tarvitamist haigeks jäi. Seedehäirete leevendamiseks pakkus üks kohalik talle „maagilist eliksiiri”, mis tema halva enesetunde üllatuslikult kiiresti kaotas ning samas temas professionaalset huvi tekitas. Millega siis tegemist oli?

Pärast amatöörteadlasena Malaisia toote uurimist sai dr Ohhira kindlaks sooviks selle saladusi tundma õppida ja teada saada, kuidas sellest inimkonnale kasu olla saaks.

Ta naasis Okayama ülikooli, et omandada mikrobioloogikraad. Oma edasiste õpingute käigus ning pärast neid, omandanuna doktorikraadi mikrobioloogias, jätkas dr Ohhira selle „maagilise eliksiiri” uurimist. Ta avastas, et tegemist oli fermenteeritud joogiga, mis sisaldas erinevaid piimhappebakterite tüvesid. Ta avastas ka, et joogis leiduvate piinhappebakterite toime oli nii tugev tänu aastatepikkusele loomulikul temperatuuril fermenteerimisele, mille käigus tugevamad bakterid tugevamaks said ning nõrgemad hävisid.

Pärast enam kui kümme aastat kestnud teadusuuringuid järeldasid dr Iichiroh Ohhira ja tema uurimisgrupp Okayama ülikoolist, et mõistavad piimhappebakterite saladusi piisavalt, ning on valmis alustama tööd, et salapärase segu koostisaineid ise valmistada, et ka teistele inimestele kättesaadavaks teha dr Ohhirat aastaid varem aidanud segu ravitoime. Selline ongi tuntud Dr. OHHIRA® probiootiliste preparaatide tagasihoidlik alguslugu.

1991. aastal auhindas Jaapani piimateaduse assotsiatsioon dr Ohhirat tema artikli eest, mis keskendus erilisele piimhappebakterite tüvele: E. faecalis TH10. See tüvi oli kõigist teistest bakterioloogidele tuntud piimhappebakterite tüvedest 6,25 korda tugevam.

Dr Ohhira teadmistejanu viis ta edasiste piimhappebaktereid käsitlevate uuringute juurde. Ta omandas ka Jaapani Azabu ülikoolist veterinaarmeditsiini doktorikraadi.

Dr Ohhira on enam kui 20 piimhappebakterite kohta avaldatud teadusartikli autor või kaasautor. Tema peamised uurimisvaldkonnad on järgmised:

  • Piimhappebaktereid ja teisi kasulikke mikroorganisme sisaldavate allergiavastaste toitude alane uurimis- ja arendustöö.
  • Kemikaalivaba orgaanilise taime- ja puuviljakasvatuse edendamine, sealhulgas viljumisega seotud probleemide ennetamine piimhappebakterite ja erinevate kasulike mikroorganismide abil.
  • Kemikaalivabade golfiradade alane uurimistöö piimhappebakterite ja erinevate kasulike mikroorganismide abil.

Dr. Iichiroh Ohhira on New Yorgi teaduste akadeemia, Jaapani bakterioloogiaühingu, Jaapani tervisliku ja toitainerikka toidu liidu, Jaapani pruuliühingu, Jaapani toiduteaduse ja -tehnoloogia ühingu, Jaapani toidumikrobioloogia ühingu, Jaapani bioteaduste, biotehnoloogia ja agrokeema ühingu, Jaapani piimateaduse ühingu, Jaapani mullateaduse ja taimetoitainete ühingu, Jaapani piimhappebakteriühingu, Jaapani veterinaarteaduse ühingu, Jaapani viroloogiaühingu ning antibakteriaalsete ja antifungaalsete ainete ühingu tunnustatud liige. Ta on andnud loenguid Jaapani, Korea ja Malaisia ülikoolides ning töötanud konsultandina erinevate Hiina valitsusasutuste juures. Ta on maineka Gusi auhinna laureaat.

Tutvu Dr. Ohhiraga lugedes eksklusiivset intervjuud Dr. Iichiroh Ohhiraga.

error: Content is protected !!